Supervisie voor orthopedagogen, psychologen en gedragsdeskundigen - Wat is er wel (2024)

Update 28/05/2025 : Op dit moment is er helaas geen ruimte voor individuele supervisie-trajecten. Er zijn nog wel mogelijkheden voor (intensieve) groepssupervisie.

Ben jij op zoek naar (online) supervisie voor je:

(Her)registratie bij het SKJ als master psycholoog of (ortho)pedagoog?

Postmaster opleiding tot Orthopedagoog-Generalist of Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP?

Herregistratie bij het SKJ als jeugd- en gezinsprofessional?

Herregistratie bij het NVO als Basis-Orthopedagoog?

NVO Basisaantekening Diagnostiek of Basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD)?

Je professionele ontwikkeling en/of loopbaan-oriëntatie?

En zoek je een supervisor met een frisse blik, die oplossingsgericht werkt en jouw sterke kanten belicht? Waarschijnlijk zijn wij dan een match!

Bekijk hier hoe een supervisie traject eruit ziet?

Update 25/01/23 : Op dit moment is er helaas geen ruimte voor individuele supervisie-trajecten. Er zijn nog wel enkele mogelijkheden voor groepssupervisie.

Waarom bij mij?

Supervisie voor orthopedagogen, psychologen en gedragsdeskundigen - Wat is er wel (1)

Je wilt zeker weten dat er een klik is met een supervisor.

Supervisie is persoonlijk en dat begrijp ik. Bij mij is er altijd een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens de supervisie neem ik goed de tijd om af te stemmen op jou. En iedere supervisie-bijeenkomst kijken we wat helpend is voor jou.

Supervisie voor orthopedagogen, psychologen en gedragsdeskundigen - Wat is er wel (2)

Je wilt er zeker van zijn dat je de supervisie-uren ook kan gebruiken voor je (her)registratie.

Ik sta ingeschreven in het supervisoren-register bij de NVO en het NIP (K&J psycholoog) en daardoor telt de supervisie ook mee voor SKJ registraties.

Supervisie voor orthopedagogen, psychologen en gedragsdeskundigen - Wat is er wel (3)

Jij bent op zoek naar een positieve blik.

Je wilt niet alleen maar kijken naar een problemen. Je wilt je richten op jouw sterke kanten en mogelijkheden en oplossingen zien.

Supervisie voor orthopedagogen, psychologen en gedragsdeskundigen - Wat is er wel (4)

Je wilt een supervisor waarbij je vertrouwen en ruimte voelt.

Een supervisor die zichzelf is. Ervaringen wil ik graag met je delen, ja ook over mijn fouten, mijn leerproces, we blijven immers allemaal lerend. Ook hoor ik graag over jouw successen en leren we samen!

Supervisie voor orthopedagogen, psychologen en gedragsdeskundigen - Wat is er wel (5)

Een brede kijk op het vak als orthopedagoog, daarvoor kun je bij mij terecht!

Met ervaring in (speciaal) onderwijs, zorg voor mensen met een verstandelijk beperking, en de (S)GGZ heb ik een brede blik. Mijn passie ligt op het gebied van trauma-behandeling en de positieve psychologie. Daarnaast heb ik op de universiteit Utrecht gewerkt als stagebegeleider. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van gevalsbeschrijvingen/ casuïstiek.

Lees meer over mij

Hoe ziet een supervisie-traject eruit?

WIE? Een supervisie-traject kan individueel of in een kleine groep (maximaal 3 personen)

WAAR? Wil jij het gemak van online supervisie? Bij mij is dat mogelijk! Ook supervisie in Utrecht behoort tot de mogelijkheden. En natuurlijk kunnen we online supervisie en supervisie op locatie ook combineren. Misschien vind je het zelfs prettig om af en toe een supervisie-wandeling te maken? Ook dat kan!

KLIK? Het is belangrijk dat er een goede klik is met je supervisor. Daarom bied ik je eerst een kosteloos en vrijblijvend online kennismakingsgesprek aan. Je kunt daarna rustig het gesprek laten bezinken. Voelt het goed en wil je door? Dan plannen we 3 vervolgafspraken.

START! In de eerste 3 afspraken richten we ons op jouw leerwensen voor supervisie. Ook kijken we naar jouw persoonlijke top 5 van sterke kanten/ krachten in jouw karakter. Hiervoor vul je online een interessante vragenlijst in. In bijeenkomst 3 staan we nog een keer bewust stil bij die belangrijke klik.

VERVOLG… Iedere bijeenkomst blijven we samen kijken wat supervisie voor jou zo waardevol mogelijk maakt. Jouw leerwensen blijven centraal staan. Ik gebruik graag verschillende werkvormen in de supervisie. De nadruk ligt op oplossingsgerichte supervisie maar bovenal stem ik af op jouw wensen.

OPBRENGST! Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit je supervisie halen. Hieronder lees je wat de supervisie jou oplevert.

Update 24/07/23 : Op dit moment is er helaas geen ruimte voor individuele supervisie-trajecten. Er zijn nog wel enkele mogelijkheden voor (intensieve) groepssupervisie.

Meld je aan voor supervisie

Wat levert de supervisie jou op? Door de supervisie…

Heb jij straks een persoonlijk rapport met jouw top 5 ‘sterke kanten’

Weet jij hoe jij deze sterke kanten kunt inzetten in je dagelijkse werk

Heb je meer inzicht in hoe jij je werk vorm wilt geven

Kun jij de supervisie uren gebruiken voor je (her)registratie bij het SKJ

Krijg je fantastische kortingen op de geaccrediteerde trainingen die ik aanbied!

Bekijk de prijzen

Supervisie voor orthopedagogen, psychologen en gedragsdeskundigen - Wat is er wel (6)

Investering

Tijd

Over frequentie, data en tijden maken we samen afspraken. Schrijf je je in voor een groepssupervisie arrangement via de site? Dan liggen de tijden en data voor de eerste 5 keer wel vast. Kijk HIERals je graag meedoet aan een groepssupervisie maar zelf nog geen groepje hebt.

Kosten online supervisie*

In groep van 3 personen:€ 70,-
In groep van 2 personen:€ 85,-
Individueel:€ 105,-
Korte Intensieve Groepssupervisie

! dit is een blended traject.

€ 85,-

Kosten supervisie in Utrecht*

In groep van 3 personen:

€ 80,-

In groep van 2 personen:

€ 95,-

Individueel:

€ 115,-

* Deze supervisie prijzen zijn:

  • Vastgesteld voor 2024
  • Per persoon per uur supervisie
  • Een uur bestaat uit 45 minuten (online) face-to-face tijd
  • Exclusief kosten voor de beoordeling van uitgebreide casuïstiek (d.w.z. gevalsbeschrijvingen zoals bij BAPD) à € 105- per uur nakijkwerk.
  • Vrijgesteld van BTW in verband met mijn registratie bij het CRKBO.

Neem contact op

Update 25/01/23 : Op dit moment is er helaas geen ruimte voor individuele supervisie-trajecten. Er zijn nog wel enkele mogelijkheden voor groepssupervisie.

Wat zeggen anderen?

Deze cursus heeft me meer opgeleverd dan ik bij de start voor mogelijk hield. Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over een nascholing. En heb ook nog niet eerder zoveel persoonlijke informatie gedeeld met andere (onbekende) deelnemers.

Ik heb bewust stilgestaan bij de krachten die ik meer mag inzetten en hoe ik dit kan doen en vond het heel leuk om verschillende praktische opdrachten te ervaren die ik ook goed kan inzetten met cliënten.

Tanja Nederpelt

Wat ik het meest waardeer uit de training is de enorme invloed op mijn persoonlijke ontwikkeling. De WoopS, de opdrachten, de zienswijzen; hebben er allemaal samen toe geleid dat ik de creativiteit weer voel stromen. Echt heel fijn, dank daarvoor!

cursist Strenght-based werken

Wat ik het meest gewaardeerd heb is de afwisseling in activiteiten, de originaliteit, de interactie met anderen, de toepasbaarheid in het werkveld.

Phyllis

Wat ik het meest gewaardeerd heb is de positiviteit en stimulerende houding van de docent. Het feit dat er een veilige leeromgeving gecreëerd is en de waardevolle gesprekken die ontstonden in de break out rooms. Dus ondanks dat het een digitale cursus was, werkte de digitale vorm niet belemmerend.

Carlijn

Ik vond het ontzettend leuk om een training te doen waarbij er zowel aandacht is voor werk, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling. De werkvormen zijn erg afwisselend en je blijft steeds actief. Geen momentje om even wat anders te doen, wat erg goed is. Daarnaast concrete werkvormen die toepasbaar zijn voor jezelf, maar ook voor het begeleiden van kinderen/jongeren/volwassenen. De lijn in de training was duidelijk, telkens gerelateerd aan een thema wat goed werkt.De veiligheid binnen de groep was erg goed. Dat maakte ook dat het makkelijk was om op een diepere laag samen te werken. Heel fijn dat dat kon!

Nel

Elske was mijn tweede supervisor tijdens mijn opleiding tot Orthopedagoog-Generalist. Ik heb de begeleiding van Elske als heel prettig, open en positief ervaren. Ik voelde een klik en de vrijheid en veiligheid om te vertellen en vragen te stellen. De supervisie vond online plaats en het lukte Elske direct om een prettige en veilige setting te creëren voor de supervisie. Elske dacht op een fijne manier met mij mee en stelde goede vragen, waardoor ik weer op een andere manier naar de casus of situatie kon kijken. Hierdoor kreeg ik steeds meer inzicht. In de begeleiding legt Elske de nadruk op je sterke kanten, je kracht. Dat is een mooi en leerzaam uitgangspunt. Ik heb ook veel kunnen leren van haar ervaringen in het GGZ werkveld en haar ervaringen als EMDR therapeut. Dat vond ik erg leuk. Ik heb elke bijeenkomst als zeer waardevol en zinvol ervaren en heb er steeds weer meer uitgehaald dan ik van tevoren dacht. De bijeenkomsten gingen elke keer snel voorbij, de tijd vloog: wat mij betreft een goed teken!

Inge van Vliet-Tuk

In het kader van de opleiding tot orthopedagoog-generalist heb ik van maart 2019 tot en met juni 2020 supervisie gevolgd bij Elske. Het grootste gedeelte (16 van de 21 sessies) heeft online via video-bellen plaatsgevonden.
Ik heb de begeleiding van Elske als zeer prettig ervaren. Zij volgde mijn tempo en oordeelde niet. Ook deed ze wat ze had beloofd, zoals informatie naar mij mailen (bijvoorbeeld over EMDR) en tijdig een terugkoppeling geven. Ik kon van haar op aan. Wat ik terug zag in alles wat Elske deed, vertelde en de manier waarop zij vragen stelde was het oplossingsgerichte karakter. Hier heb ik voor in de praktijk veel aan gehad. Elske was vaak concreet en praktisch, niet zweverig. Dit sprak mij aan. Tot slot paste zij originele werkvormen toe als middel voor de supervisant om te reflecteren.

Dayna

Elske was mijn supervisor tijdens het eerste supervisietraject in het kader van de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist. Dit traject rondde ik onlangs af. Ik ben Elske dankbaar voor haar prettige wijze van feedback geven waardoor ik van haar vooral leerde te kijken naar mijn kwaliteiten. Zo werden mijn eigen innerlijke hindernissen getransformeerd naar positieve krachtige eigenschappen waarbij ik vooral mijn eigen intuïtie weer herontdekte. Het supervisietraject vond plaats via beeldbellen (ik in NL, Elske in de VS). Desalniettemin was de betrokkenheid en gevoel van ‘nabijheid’ groot. Elske straalt rust en vertrouwen uit. Ze creëert makkelijk een veilige sfeer waarin openheid en transparantie sterk voelbaar zijn.

Rosalie Mijnster Jansen

Uit mijn supervisie met Elske heb ik veel bijzondere inzichten over mijzelf en mijn carrière gehaald. Het belangrijkste voor mij is dat ik mij altijd op mijn gemak heb gevoeld. Ik kwam met nieuwe energie, nieuwe ideeën en meer zelfvertrouwen uit de supervisie. Door mijn ziekte moest ik een tijdje rustiger aan doen maar supervisie heb ik altijd door laten gaan. Juist daar heb ik geleerd om beter voor mijzelf te zorgen als hulpverlener. Wanneer de nieuwe webinars starten ben ik erbij!

Lieke

Met een druk gezinsleven bleek mijn supervisie een welkome adempauze. Soms letterlijk omdat we paar fijne ademhalingsoefeningen hebben gedaan. Maar ook verder had Elske enkele verassende werkvormen. De werkvorm waar we de supervisie mee hebben afgesloten was zo waardevol! Daar praten wij thuis nog steeds over. (En nee, ik zal hier niet verklappen wat het is). Wat ik fijn vond is dat ik ook regelmatig heb kunnen lachen. Elske kan goed aansluiten bij waar je bent. Ze stelt soms vragen die je nog wel even bezighouden maar bovenal geeft ze je het vertrouwen dat je goed bent in je werk. Supervisie bij Elske zou ik echt aanraden.

Monique

Als mijn kinderen ooit hulp nodig hebben van een orthopedagoog dan zou ik direct Elske bellen. Ik ken maar weinig collega’s met zoveel kennis en zoveel inlevingsvermogen. En ook in de supervisie was dat merkbaar. Vooral het gevoel dat ze niet over je oordeelt is zo waardevol. Er is ruimte. Ook voor de zware dingen in ons vak. Ook voor een huilbui. Er is ruimte. En tevens ontstaat er ruimte. Ik voelde mij soms kilo’s lichter. Dankzij Elske heb ik naast de supervisie extra hulpverlening voor mijzelf kunnen vragen en accepteren. Om te weten dat dit geen zwakte was maar kracht. Daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van.

Anne

FAQ

Nee, liever niet! Als supervisant zorg je:

  • Voor een agenda (wat wil je inbrengen zodat het een zinvolle bijeenkomst wordt?).
  • Een kort reflectie-verslag over de bijeenkomst. Hiervoor heb ik een handig format dat je kunt gebruiken als je dit prettig vindt.

In de supervisie-bijeenkomst kun je vervolgens je verslag toelichten.

In de supervisiebijeenkomst zullen we verschillende werkvormen gebruiken. Ik heb een voorkeur voor het oplossingsgericht werken. Maar wanneer daar behoefte aan is kan er zeker ook afgewisseld worden met probleemgerichte werkvormen.

Staat je vraag hier niet bij?

Stel je vraag hier!

Supervisie voor orthopedagogen, psychologen en gedragsdeskundigen - Wat is er wel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5711

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.